Europa

Een kijkje in Europa.

 

Reist u een dag mee in groep Europa? 

 

Een dag in groep Europa begint met een begroeting door juf Chantal of juf Naomi bij de deur. Vanaf 8.20 komen de kinderen binnen, zodat we de dag om 8.30 kunnen starten. Op woensdag is er een inloop waarbij ouders in de klas mogen kijken en waarbij kinderen kunnen laten zien waar ze mee bezig zijn. 

 

De dag start afwisselend met de kring, gym of een bordsessie. 

 

Groep 3 heeft in de ochtend een rooster waarbij er dagelijks aandacht is voor veilig leren lezen, rekenen en schrijven. De kinderen gaan hier binnen een thema mee aan de slag. Daarnaast spelen we nog regelmatig in de hoeken die binnen thema aansluiten.  Op donderdag werkt groep 3 ook aan Blink en op vrijdag van aan Kwink. 

 

Groep 4 draait mee met het rooster voor onderwijs anders organiseren en elke dag staat er in de ochtend een ander vak centraal. Maandag is de rekendag, dinsdag is de spellingsdag, op woensdag is de leesdag, op donderdag werken we aan ons PLD en BLink en op vrijdag hebben we de taaldag en Kwink. Bij PLD werken we aan onze zelfgekozen leerdoelen. 

 

Daarnaast is er elke dag in de middag een ander aanbod. Dit varieert van Spaans en Engels en van spelles tot talentmiddag. 

 

Twee keer per dag spelen we samen met de andere groepen van het HBC buiten.