Azië

Een kijkje in Azië.

 

Welkom in Azië!

 

Een dag in groep Azië begint met een begroeting door juf Hilde of juf Hanna bij de deur. Juf Hilde is er op maandag en de andere dagen is juf Hanna in de klas. Vanaf 8.20 komen de kinderen binnen zodat we de dag om 8.30 kunnen beginnen. 

 

De dag start afwisselend met een gezamenlijk moment. We beginnen de ochtend met een nadenkertje. Bijvoorbeeld een ‘som van de dag’ of het ‘raadsel van de dag’. Op deze manier is iedereen geprikkeld en kunnen we daarna fris aan de slag. Hierna gaan we uiteen in niveaugroepen om aan de diverse vakken te werken. Elke ochtend staat er een ander vak centraal. Maandag is de rekendag, dinsdag is de spellingsdag, op woensdag is het leesdag, op donderdag werken we aan ons Persoonlijk LeerDoel (PLD) en op vrijdag hebben we de taaldag. Tussendoor zijn er steeds momenten waarop we als stamklas weer bij elkaar komen voor bijvoorbeeld een beweegactiviteit of een pauzemomentje.   

 

Elke middag is er een ander aanbod. Dit varieert van vreemde talen, denk aan Chinees of Engels, tot aan spelles en talentmiddag. Ook op deze middagen werken we groepsdoorbrekend. Zo leren we van en met elkaar en spreken we elkaars talenten aan! 

 

In Azië hebben we het graag gezellig met elkaar en houden we van kletsen, maar er wordt ook heel hard gewerkt. En kennen jullie Grej Of The Day al? Daar zijn we ook dol op in onze groep. Grej is Zweeds voor ‘ding’. Het is dus letterlijk het ‘ding van de dag’.De leerlingen krijgen een raadsel waarvan ze nieuwsgierig worden, en daarop volgende krijgen ze een korte microles over een bepaald onderwerp. Dit kan gaan over een belangrijk persoon, een bekende plaats, een gebeurtenis etc. 

 

We gaan er met elkaar een fijn schooljaar van maken!